Møt Team Hagen!

Vi er et team fra ulike fagmiljøer, med bred lederfaring innen forskning og utdanning. Vi kjenner universitetet svært godt gjennom roller i rektorat, dekanat, institutt- og senterledelse. Dette gjøre at vi samlet har innsikt og erfaring som gjør oss godt rustet for å utvikle UiB.

Vi har et sterkt engasjement for universitetets sentrale rolle i samfunnet, og et ønske om å verne om universitetets grunnleggende verdier i en tid der de er under press. Sammen vil vi fremme kvalitet og et åpent og samhandlende universitet.

Margareth Hagen

Rektorkandidat


Margareth Hagen er UiBs sittende rektor (2021-2025). Hun er professor i italiensk litteratur. Hun har vært dekan på Det humanistiske fakultet (2013-2017), prorektor med ansvar for forskning og forskerutdanning (2017-2021). Hun har ledet flere store prosesser om universitetets politikk for yngre forskere, revisjonen av UiBs strategi, utvikling av UiBs Brusselkontor, mobilisering for eksternfinansiering og UiB Ferd – en systematisk gjennomgang av vilkårene for forskning ved UiB.

Hagen har bred erfaring med nasjonal og europeisk kunnskapspolitikk, gjennom verv og aktiv deltakelse. Hun vil legge vekt på stor tilstedeværelse ved institusjonen, og en tett samhandling med studenter og ansatte i alle grupper. 

Sigrunn Eliassen

Prorektorkandidat – utdanning


Sigrunn Eliassen er professor i teoretisk økologi ved Institutt for biovitenskap (BIO) og visedekan for utdanning ved Fakultet for naturvitenskap og teknologi (NT 2021-2025). Eliassen forsker på grunnleggende spørsmål knyttet til makevalg, samarbeid og beslutningsprosesser. Hun har ledet flere grunnforskningsprosjekt (FRIPRO) og har et bredt internasjonalt nettverk.

Eliassen har omfattende erfaring med undervisningsutvikling og kvalitetsarbeid.  Hun er meritert underviser ved NT, medlem av Pedagogiske akademi og mottok Olav Thon stiftelsenes nasjonale pris for fremragende undervisning i 2021. Eliassen har vært medlem av styringsgruppen i SFU bioCEED, leder for undervisningsutvikling ved BIO og prosjektleder for flere eksternfinansierte utdanningsprosjekter.

Eliassen vil jobbe langsiktig og strategisk med kvalitetsarbeid i utdanningene og hun vil i tillegg ha ansvar for bærekraftsarbeidet ved UiB.

Kjell-Morten Myhr

Viserektorkandidat
forskning, innovasjon og samhandling


Kjell-Morten Myhr er forskningssenterleder for Neuro-SysMed, forskningssenter for klinisk behandling (FKB), finansiert av NFR, og koordinator for Horizon Europe prosjektet EBV-MS, for behandling og forebygging av multippel sklerose (MS). Han er professor i nevrologi, og har vært leder for Nasjonalt kompetansesenter for MS (2001-2013) og Norsk MS-Register og Biobank (2001-2017), samt instituttleder ved Klinisk institutt 1 (K1) ved Det medisinske fakultet, UiB (2017-2022).

Myhr har også vært styremedlem i Norsk Nevrologisk forening (2014-2018), og var senterleder for det første KG Jebsen forskningssenteret (2010-2015) med fokus på MS. Han har deltatt i prosesser for å fremme universitetets politikk for yngre forskere – og har lang erfaring med rekruttering av studenter og unge forskere til karriereutvikling ved UiB.

Myhr vil legge vekt på unike erfaringer knyttet til samarbeid på tvers av institutter og fakulteter ved UiB i forskning, innovasjon og infrastruktur satsninger. Han vil videreutvikle samarbeidet med sykehusene og andre undervisning- og forskningsinstitusjoner regionalt, nasjonalt og internasjonalt.

Kristoffer Chelsom Vogt

Viserektorkandidat – forskerutdanning og internasjonalt samarbeid


Professor Kristoffer Chelsom Vogt er instituttleder for Sosiologisk institutt. Hans forskning handler om hva som regnes som verdifull kunnskap i samfunnet. Han startet med å forske på hvordan menn i praktiske håndverksyrker har blitt påvirket av formalisering og byråkratisering i utdanningssystemet og arbeidslivet. Senere har han forsket på hvordan engasjement, læring og utdanningsvalg blant ungdom og unge voksne preges av institusjonelle endringer, familiebakgrunn, digitalisering, sosial ulikhet, økonomi og kjønn.

Vogt har vært en markant deltaker i faglige og offentlige debatter blant annet om frafall i videregående og gutter og menns utfordringer i utdanningssystemet. Et sentralt spørsmål har vært hvilket syn på kunnskap som legges til grunn for utforming av utdanningssystemet, og hvordan forskning og samfunnsplanlegging ofte preges av kortsiktighet.

Vogt har bidratt til flere regjeringsoppnevnte offentlige utvalg, er i utstrakt dialog med samfunnsaktører utenfor akademia, og sitter i dag i Fødselstallutvalget som utreder årsaker til, og konsekvenser av, synkende fødselstall. Han er leder for nasjonalt fagorgan for sosiologi (UHR).

Foto: Eivind Senneset, UiB